Home » Veiligheid informaties

Classificatie van de veiligheidsschoenen.

S1 werkschoenen hebben dus minimaal een veiligheidsneus, maar zijn ook antistatisch en nemen energie op in de hak. Werkschoenen die voldoen aan de s1 classificatie zijn het meest geschikt voor werk in droge omstandigheden.

S1P werkschoenen hebben net als de S1 schoenen een veiligheidsneus, maar ook een veiligheidszool. De schoenen zijn dus geschikt voor droge plaatsen waar scherpe voorwerpen op de grond liggen.

S2 werkschoenen zijn hetzelfde als S1 werkschoenen, maar hebben daarnaast een verhoogde weerstand tegen het binnendringen van water. Deze veiligheidsschoenen zijn dus geschikt voor gebruik in vochtige omstandigheden of op plaatsen waar het vochtig kan worden, zoals buiten.


S3 werkschoenen - zijn een combinatie van S1P en S2 schoenen. Deze waterbestendige werkschoenen met veiligheidsneus, en –zool worden het meest gebruikt en besteld en dat komt, omdat ze voor vele werkomstandigheden geschikt zijn. U hoeft zich geen zorgen te maken als u uw voet stoot of in iets scherps stapt want uw voeten worden beschermd.


S4 werkschoenen zijn weer hetzelfde als S1 schoenen, maar de schoenen of laarzen zijn gemaakt van PU, rubber of kunststof materialen en zijn daardoor waterdicht.

 

S5 werkschoenen zijn hetzelfde als S4 schoenen, maar hebben ook nog een tussenzool en een antislipprofiel. Deze schoenen zijn dus het meest veilig. SRC - Slip resistent op vloeren met keramische tegels, met SLS en stalen vloeren met glycerol en andere oppervlaktes.

 

SB  - Basiseigenschappen (inclusief de veiligheidsneus zijn bestand tegen schokken met 200 J energie en verpletteren tot 15 kN).

SRC - slipvastheid op keramisch substraat bedekt met natriumlaurylsulfaat (NaLS) -oplossing, en slipvastheid op met glycerol gecoat staal

 

Markeringen die op schoenen kunnen voorkomen:

A antistatisch schoeisel
AN enkelbescherming
C geleidende schoenen
CI isolatie van de koude bodem
CR bovenste snijweerstand
E energieabsorptie in het hielgedeelte
ESD elektrische weerstand tussen 0,75 - 35 MOhm
FO enige weerstand tegen dieselolie
HI isolatie onderkant tegen hitte
HRO enige weerstand tegen contact met hete grond tot 300 (± 5) ° CM middenvoetbescherming
P bodemweerstand tegen perforatie met sterkte 1100 N
SRA slipweerstand op keramische ondergrond bedekt met natriumlaurylsulfaatoplossing (NaLS)
SRB slipweerstand op stalen ondergrond bedekt met glycerol
SRC slipweerstand op beide bovengenoemde substraten (SRA + SRB)
WR waterbestendigheid van alle schoenen